Företagande på Söder

Företagande

Få ordning på företagets ventilation

Ventilationen utgör en stor skillnad för hur väl personalen koncentrerar sig på sitt arbete. Dålig luft i lokalen kommer att ha en negativ inverkan på arbetsmiljön. Ta en titt här om det är dags att få ordning på ventilationen på ditt företags lokaler.

Dålig ventilation

Det är inte enbart företag som hanterar farliga ämnen som behöver bra ventilation. Om luften är dålig känner vi oss lätt trötta och därmed försämras prestationen. Är det en person som har problem med andningen på grund av till exempel astma är luften även extra viktig. Genom att mäta koldioxidhalten på ditt företag kan du ta reda på hur bra luften är.

Minska smittspridning med ventilation

De senaste åren har vi fokuserat alltmer på hur vi kan minska smittspridning. Det gäller givetvis även på arbetsplatser där du helst vill undvika att din personal sjukskriver sig. Bra ventilation kan hjälpa till för att bakterier inte ska sprida sig lika lätt. Genom att ha på ventilationen under hela dagen kan du ventilera ut eventuella virus som personalen drabbas av.

Arbetar du på ett ställe där det är möjligt att öppna fönster för att få korsdrag kan det vara ett bra sätt att förbättra luften snabbt. Ni behöver inte ha fönstren öppna hela tiden, utan kortare perioder för snabb vädring räcker.