Företagande på Söder

Okategoriserade

Starta webbshop

Så gott som alla människor använder internet idag och många internetanvändare föredrar att handla via nätet.

Att beställa produkter och tjänster via internet går både snabbare och lättare än att faktiskt bege sig iväg till en affär eller ett företag för att leta efter det man söker. Detta innebär ju förstås att det är väldigt lönsamt för dig som driver ett företag att skapa en webbshop på din hemsida så att kunderna kan göra beställningar direkt via internet. Detta är ett väldigt smart och kostnadseffektivt alternativ för att få företaget att växa.

webbshop

E-handeln har ständigt ökat de senaste åren och det visar sig att e-handel är ett bra sätt att få sälja sin produkt, man når ut till väldigt många potentiella köpare. 2012 omsatte e-handeln hela 31,6 miljarder kronor och ett av de mest snabbt växande segmenten är heminredning och möbler. Därför kan det vara ett lönsamt segment att starta i.  Vill du få tips och inspiration hur en webbshop inom detta segment kan se ut kan du kolla på http://www.frokenfraken.se/. Det är en webbshop som funnits med länge inom branschen och som har en välbyggd och lättnavigerad sajt.

Men hur startar man upp webbutiken på rätt sätt? Det är viktigt att göra rätt direkt från början så att man enkelt når ut till sina konsumenter. Saker som att vara synlig, ha en lättnavigerad sida samt säkra betalningsmetoder är superviktigt att få rätt från allra första början för att kunderna ska hitta till din sida och vilja återkomma i framtiden. Nedan följer ett par smarta tips att tänka på när du startar upp din webbshop.

Det allra första du bör fundera över är produkten eller tjänsten som du ska sälja. Om du redan har ett företag så har du redan klart för dig vad som ska säljas, men om tanken är att starta upp ett nytt företag, en webbshop, är det viktigt att tänka ut en produkt som skulle kunna sälja bra på internet. Ta reda på konkurrensen inom din bransch och hitta på lösningar som skulle kunna göra din webbshop unik. Med en smart produktnisch kan du slå igenom även inom de tuffaste och mest konkurrenskraftiga branscherna.

Annat som är viktigt att tänka på är att ha en bra logistik, säkra betalningsmetoder och fungerande kundtjänst. Dessa är alla viktiga grundstenar som har stor betydelse för kunden. Tänk också på att bygga upp en lättnavigerad webbshop där kunden enkelt hittar vad de söker och se till att betalningsprocessen flyter på smidigt. Med dessa praktiska tips lägger du enkelt en god grund för din nya webbshop.