Företagande på Söder

Företagande, Tips

Håll företagets heltäckningsmattor rena på kontoret

Har ni heltäckningsmattor på kontoret är det viktigt att se till att de blir rengjorda noggrant. Det är rekommenderat att en ordentlig tvätt av heltäckningsmattor utförs minst en gång om året. Behöver du hjälp med tvätten så kan du boka din mattvätt här.

Skötsel av heltäckningsmattor

Precis som vanliga mattor så kräver inte heltäckningsmattor tvätt speciellt ofta. Däremot är det viktigt att dammsuga dem regelbundet för att få bort smuts och damm. För mattor i ett kontorslandskap där inte mycket smuts kommer in räcker det med dammsugning en gång i veckan. Är det däremot en smutsigare miljö bör städningen ske oftare än så.

Fläckar på heltäckningsmatta

Råkar du spilla något eller om en fläck på något annat sätt uppstår bör du ta tag i det direkt. Ju längre fläckar får ligga på mattan desto svårare kommer det vara att få bort dem. Får du inte bort fläcken med en trasa eller papper kan du använda dig av ett mildare rengöringsmedel.

För att undvika att mattan bleknar vid tvätten är det viktigt att inte använda sig av alltför starka rengöringsmedel. Starkare medel kan tränga igenom mattan och förstöra det underliggande golvet. Är du osäker på hurdan effekt medlet har på mattan kan du testa lite på en del av den först som är mindre synlig.