Företagande på Söder

Företagande, Tips

Utbilda er inom CE-märkning

Är du företagare som vill sälja produkter på den europeiska marknaden? Då är det viktigt att ha koll på olika märkningar.

CE-märkningen är den vanligaste och både du och din personal kan vinna på att utbilda er inom denna märkning. På den här sidan kan du läsa mer om CE-märkning och även anlita företaget att märka dina produkter.

Vad är en CE-märkning

En CE-märkning är ett bevis på att en produkt uppfyller de krav som blir ställda på just den typen av produkt. Allt från leksaker till maskiner kan få den här märkningen. Kraven som ska bli uppfyllda ligger inom hälsa, säkerhet och miljö. Vilka krav som gäller beror på vilken typ av produkt som ska bli märkt.

Det här är en märkning som infördes redan i början av 1900-talet och CE står för Conformité Européenne. Översättningen blir överensstämmelse med aktuell EU-lagstiftning för produkten. Märkningen gör det enkelt för företag att sälja produkter till andra EU-länder.

Om du är tillverkare av en produkt som behöver CE-märkas rekommenderar vi att du tar det på allvar. Tillverkaren har ansvar för att dess produkter är säkra. Genom att anlita ett företag som sköter processen åt dig går det dessutom snabbt och smidigt att få det gjort.