Företagande på Söder

Företagande, Tips

Vilken marknadsföringsmetod väljer du?

Som företag så finns det olika sätt att marknadsföra sig på. Vilken marknadsföringsmetod väljer du? Det kan vara svårt att som ny företagare veta vad man ska välja. Här följer några tips som du kan prova på och se om det är något som passar ditt företag.

Profilreklam

Att välja att marknadsföra sig med hjälp av profilkläder är väldigt effektivt och man kan med relativt liten budget nå ut till många på ett snabbt sätt. T-shirt är helt klart det vanligaste plagget att välja då man ska trycka företagets logga på något. Idag så finns det så mycket mer att välja på och du kan trycka på jackor, skjortor, mössor och halsdukar för att nämna några av de produkter som kan användas.

Modern reklam

I dagen digitala samhälle så är det många som väljer att marknadsföra sig digitalt. Med hjälp av kraften från Internet så kan man nå högt i sökresultaten på exempelvis Google. Att synas online är viktigt för många företag, om inte alla egentligen. Det går att annonsera direkt i Google Ads och även genom att optimera sin sajt för finare sökresultat. Ta hjälp med denna marknadsföring om det känns allt för avancerat att lösa själv.

Traditionell marknadsföring

Vi ska inte förringa äldre former av marknadsföring. För vissa företag så kan det fungera utmärkt med en annons i ortstidningen. Det finns fortfarande en skara människor som läser dagstidning och om man bedriver en verksamhet som dessa personer kan ah en nytta av så är det en bra metod att visa upp sitt företag. Så länge som man får tillbaka den summan som marknadsföringen kostar och gärna får fler kunder så är det ok.