Företagande på Söder

Tips

Köra igång på nätet

Näthandeln har ökat enormt mycket de senaste åren och ett par anledningar är att det är enkelt och snabbt.

Fler handlar på nätet idag och att starta en webbshop kan därför vara mycket lönande. De allra flesta söker på nätet för att hitta det de letar efter.

Vad ska jag tänka på?

Innan du startar en webbshop är det viktigt att du har en färdig affärsidé om vad det är du vill sälja. Webbshopen kan även vara ett komplement till en verksamhet som du redan har eftersom det är ett bra sätt att marknadsföra sig på samt för att göra den mer tillgänglig för dina kunder. För att få praktiska råd kan du till exempel läsa mer på Swedbanks hemsida är att lättare komma igång med din webbshop. För att göra det enklare att hitta din webbshop kan du bland annat registrera ett domännamn.

Exempel på bra webbshoppar

Sidorna ska vara lättnavigerad och det är därför lätt att hitta det du söker vilket är mycket viktigt för att du ska få återkommande kunder. CDON är ett bra exempel på en webbshop med en tydlig layout och de riktar även in sig på flera olika målgrupper. Förutom CD-skivor säljer de bland annat kläder, skor och vitvaror.

Tips för att du ska lyckas med din webbshop

För att du ska lyckas med din webbshop är det viktigt att den har en snygg layout samt att den är lättnavigerad. Erbjud dina kunder ett tryggt och säkert betalningssätt som till exempel Swedbanks betalpaket. Det är också viktigt att du lyssnar på dina kunders önskemål för att kunna förbättra dig. Bemöt dina kunder på ett bra sätt eftersom dålig reklam har en snabbare spridning på nätet som bra.