Företagande på Söder

Företagande, Tips

Öppna butik – att tänka på

Att öppna en butik kan innebära en hel del arbete och vill man försäkra sig att det görs rätt finns det många tips kan dra nytta av, allt från att välja lokal till att hantera marknadsföringen.

shutterstock_224646172

Det första man ska tänka på innan man startar en butik är hur mycket konkurrens det finns. Säljer man samma saker som många andra butiker i området kan man knappast räkna med att få lika mycket sålt som dessa, det är ju trots allt butiker som många har besökt upprepade gånger och chansen att de får för sig att byta till ens egen butik är inte något man bör satsa sin framtid på.

Vad som behövs är något som särskiljer ens butik från konkurrenterna, kan man erbjuda något som är unikt kan man drastiskt öka sina chanser att få sin beskärda del av marknaden. Exakt vad detta är kommer att bero på många olika faktorer.

För att kunna driva en butik finns det även en del utrustning man kommer att behöva skaffa, speciellt ett kassaregister, något man faktiskt kan köpa direkt över nätet idag. Utöver detta kan man även behöva saker som kyldisk, skärmaskin, våg, arbetsbänk, hyllplan, osv. Allt beror ju på vad man planerat att sälja i butiken.

Man kan även undersöka vilka slags bidrag man kan få tag på. Detta kan göra det möjligt att få en betydligt bättre start på butiken då man inte behöver lägga ut lika mycket pengar själv.

Ett misstag som många nya butiksägare gör är att inte arbeta tillräckligt med marknadsföringen. Detta är något man bör vara beredd att göra från första början, det vill säga redan innan butiken öppnar till och med. Marknadsföring på nätet är idag väldigt populärt och kan fungera riktigt bra även för lokala butiker så länge man förstår sig på marknaden och ens målgrupp.