Företagande på Söder

Företagande

Effektivisera företaget

Ett företag måste jobba effektivt och fungera i alla lägen. Företaget måste ha ett tydligt mål och en tydlig plan. Alla i företaget måste veta vars deras ansvarsområden är och vad dom behöver göra för att nå företagets mål och visioner.

Effektivt företag

Strukturerara och se över processer

En väl strukturerad och fungerande process är väldigt viktigt om ett företag ska vara effektivt. Att utföra olika analyser och tester på hur väl en process fungerar är ett bra sätt att mäta effektiviteten. Att inleda ett partnerskap med ett företag som hjälper er med effektiviseringen och mättekniker kan vara en bra idé. Det blir en trygghet att kunna vända sig till en partner för att fråga om hjälp.

Anställ rätt personal

En anställd är en väldigt viktig del i ett företag. Om den anställda inte kan arbeta jämnt eller när en anställd inte utför jobbet på ett effektivt sätt så måste den anställda få veta hur det ligger till och få en chans att försöka bättra sig. Det lättaste sättet att skaffa rätt personal är att välja rätt i början.

En anställd ska kunna strunta i eran jobb beskrivning och själv kunna ställa om sig till en ny uppgift. Självklart ska personen kunna göra vad som är planerat men även kunna utföra saker som kan dyka upp. Se hela personen när det är dags att anställa. Om personen i frågan är glad och trevlig men har lite mindre kompetenser så kan det vara rätt person. Lär er att läsa av personen och se vilka utvecklingsmöjligheter personen har. En anställd kan användas som en bollplank, Ge tips och feedback om ert företag.